O viață o istorie o legendă -JULIO IGLESIAS

Spread the love

O VIATA O ISTORIE O LEGENDA Julio Iglesias – eternul latino-lover, veşnic îndrăgostit, artistul cu o viaţă trăită la superlativ care prin istoria sa a creat cea mai frumoasa legendă a muzicii

Duminică, 23 septembrie 2018, cel mai cunoscut şi apreciat cântăreţ spaniol, Julio Iglesias, împlineşte 75 de ani. El este interpretul latino cel mai vândut din istoria muzicii, cu peste de 300 de milioane de discuri cumpărate în întreaga lume, a primit peste 2600 de discuri de platină și de aur, are la activ peste 5000 de concerte în mai mult de 60 de țări din întreaga lume. De asemenea, a imprimat muzică în 14 limbi străine, intrând în Cartea Recordurilor drept cântărețul care a vândut cele mai multe discuri în mai multe limbi, din istoria muzicii, iar pentru acest lucru a primit un Disc de diamant. Statisticile arată că una din melodiile sale este descărcată, încă, la fiecare 30 de secunde undeva în lume, iar memoria scrisă şi audio-video arată că în 50 de ani de carieră de mare succes, pe muzica sa – de un romantism aparte – au început poveşti de dragoste, s-au conceput copii, s-au schimbat generaţii…
Apropiaţii săi afirmă că Julio a fost, în permanenţă, un om al detaliilor, în studioul de înregistrări, sau pe scenă, a studiat şi repetat până la epuizare pentru ca rezultatul să fie cel pe care îl cunoaştem: un sunet al sufletului, vibrant, ce stârneşte fiorul emoţiei.
Însă portretul nu poate fi complet fără a aminti şi faptul că Julio are nu mai puţin de nouă copii – după cele mai recente actualizări, doar două căsătorii şi un număr nesfârşit de iubite şi aventuri la activ, al căror număr nu a putut fi cuantificat vreodată…
Julio Iglesias 1982.


Julio Jose Iglesias De La Cueva s-a născut, la 23 septembrie 1943, la Madrid, fiind fiul cel mare al doctorului ginecolog Julio Iglesias Puga – originar din Galicia – şi al Mariei del Rosario de la Cueva y Perignat.
Si-a petrecut copilăria alături de fratele sau, Carlos. Julio Iglesias a dovedit, încă de atunci, un apetit aparte pentru sport, în special pentru fotbal, fiind portar în echipa de tineret de la Real Madrid. De asemenea, a cochetat şi cu muzica, luând câteva lecţii de chitară.
A urmat Colegiul Catolic, apoi a dorit să parcurgă o carieră juridică, pentru a fi primit în serviciul diplomatic.
A fost admis, în anul 1961, la Facultatea de Drept a Universităţii Complutense din Madrid, însă visul său era să devină fotbalist profesionist.
Însă, în noaptea de 22 septembrie 1962, în timp ce se întorcea de la Majadahonda la Madrid, însoţit de mai mulţi prieteni, a suferit un grav accident rutier, în urma căruia a rămas semi-paralizat timp de mai bine de un an şi jumătate, iar doctorii se declarau aproape convinşi că nu va mai putea merge niciodată.
Doar că, odată spulberate aspiraţiile pentru devenirea sportivă, soarta i-a hărăzit un nou drum, cel muzical, începând încă din salonul de spital în care se recupera după accident. Infirmierul care îl îngrijea, pe numele său Eladio Magdaleno, i-a dăruit o chitară, iar Julio nu avea altceva de făcut decât să asculte radioul, să cânte la chitară şi să scrie poezii, când triste, când romantice.
După eforturi supraomeneşti, animate de dorinţa sa teribilă de a-şi trăi viaţa, după suportul pe care l-a primit din partea familiei, miracolul s-a produs: Julio a reînceput să înveţe să meargă, însă până la restabilirea totală a echilibrului au fost necesare alte câteva luni de fizioterapie, kinetoterapie şi lungi antrenamente pe plajele din Malaga şi Alicante. 1985

Despre această perioadă nefastă din viaţa sa, Julio avea să declare, peste ani: „A fost cea mai grea perioadă a vieţii mele. Am fost semiparalizat pentru un an şi jumătate, iar doctorii mi-au spus că nu voi mai fi în stare să mai merg vreodată pe propriile mele picioare. În acel moment, pur şi simplu am avut senzaţia că viaţa mea s-a terminat. Înainte de accident, mă bucuram de tot ceea ce îmi oferea viaţa: eram portarul echipei de juniori de la Real Madrid, ceea ce înseamna enorm pentru mine iar apoi, dintr-o dată, m-am văzut într-un scaun cu rotile. Şi totuşi, viaţa a fost foarte generoasă cu mine şi mi-a oferit o a doua şansă. Ajutorul venit din partea familiei a fost extrem de important în acele momente dificile. Tatăl meu, de profesie medic, a fost piatra pe care m-am sprijinit.”
Şi-a reluat, apoi studiile, la Ramsgate din Londra şi apoi la Bell’s Language School, la Cambridge.
Talentul său muzical era exersat la sfârşit de săptămână, când cânta în Air Port Pub, piese celebre din repertoriul lui Tom Jones, Engelbert Humperdinck ori The Beatles. La Cambridge avea să o cunoască pe Gwendolyne Bollote, cea care avea să îi devină mai mult decât prietenă şi care i-a creat inspiraţia pentru compoziţia „Gwendolyne”, remarcată cum se cuvine de critica muzicală a vremii.
Talentul său este răsplătit cu un contract cu o casă de discuri, şi cu prezenţa la Festivalul Muzical de la Benidorm (Spania), unde, la 17 iulie 1968, câstigă festivalul cu minunata piesă „La vida sigue igual”.
În februarie 1969, avea loc prima întânire a artistului cu publicul din România, cu prilejul Festivalului „Cerbul de Aur” de la Braşov, urmat de primul său turneu în America, de participarea la Festivalul Viña del Mar din Chile şi de realizarea primului său album şi a unui film, ambele intitulate „La vida sigue igual”/”Viaţa îşi urmeaza cursul”, fiind bazate pe povestea vieţii artistului.
În anul 1970, câştigă, cu melodia ”Gwendolyne”, Festivalul Cântecului de la Barcelona și dreptul de a reprezenta Spania la Festivalul Eurovision, care în acel an se desfășura la Amsterdam şi la care a ocupat locul 4. În acelaşi an a fost invitat la Festivalul Cântecului din Luxemburg, dar şi la Midem, Cannes și la Festivalul de la Osaka.
Şi tot în 1970, stabileşte un record neegalat în Spania: susţine 41 de concerte în 41 de oraşe, în doar 30 de zile.
La 20 februarie 1971, se căsătoreşte, la Toledo, cu superba sud-africană Isabel Preysler Arrastria, în vârstă de doar 20 de ani. Cei doi au avut trei copii – María Isabel – “Chábeli” (născută la 3 septembrie 1971, la Madrid), Julio José (25 februarie 1973, Madrid) şi Enrique Miguel (8 mai 1975, Madrid). Ei aveau să se despartă definitiv în anul 1979.
În anul 1971, Iglesias participă la concursul Eurovision şi la alte evenimente muzicale de anvergură, ajungând pe locul 1 în topurile muzicale din întreaga lume, după ce atinge primul milion de discuri vândute.
În acelaşi an împrimă prima sa melodie în limba japoneză – „Como el álamo al camino”/”Fidel iubirii tale”, iar un an mai târziu înregistrează un prim album în limba germană.
În anul 1974, melodia ”Manuela” devine un imens succes, ocupând primele locuri în Europa, America Latină, Asia și Canada, aceasta fiind şi o perioadă extrem de solicitantă pentru artist, cu numeroase turnee și un triumf remarcabil cu primul concert la Carnegie Hall din New York.
În anul 1975, apare primul său album în limba portugheză, iar în 1978 imprimă primele sale albume în limbile franceză şi italiană.
În aceeaşi perioadă, este invitat să facă parte din juriul concursului Miss Univers, în Australia.
În anul 1976, a realizat multe turnee în America Latină și în Europa și a lansat al doilea său album, intitulat „Se mi Lasci non Vale”.
1988.
În anul 1980, Julio Iglesias înregistra o popularitate fantastică, inimaginabilă la acel moment pentru un artist latino. Începutul anilor ’80 îl face pe Iglesias cunoscut publicului american prin apariții în show-uri de televiziune, spectacole și talk-show-uri.
În anul 1982, tatăl lui Julio este răpit de către organizaţia separatistă bască armată ETA, fiind ţinut în captivitate circa douăzeci de zile, şi eliberat, în cele din urmă, de către poliţie.
În anul 1983, The Guinness Book of Records îi conferă primul şi singurul Disc de Diamant oferit vreodată unui cântăreţ, pentru interpretul care a vândut cel mai mare număr de albume înregistrate în cel mai mare număr de limbi străine, din istoria muzicii.
1984 este anul în care Iglesias este prezent în duete de mare succes, cu artişti precum Diana Ross, Stan Getz, The Beach Boys, The Pointer Sisters ori cu starul muzicii country, Willie Nelson. În acelaşi an, a avut 6 discuri simultane în Billboard 200 al celor mai bine vândute albume în SUA, lucru pe care îl reuşiseră până atunci doar iconicii The Beatles și megastarul Elvis Presley.
În anul 1985, Iglesias a primit o Stea pe Hollywood Walk of Fame, iar locuitorii din Miami, oraş în care şi-a stabilit reşedinţa pentru o lungă perioadă, i-au oferit un loc de onoare pe legendara Alee a Starurilor Latine.
În 1986, Iglesias a cântat cu Placido Domingo și cu Charles Aznavour în Lincoln Center din New York, la marcarea centenarului Statuii Libertății.
În anul 1988, primeşte Premiul Grammy pentru Cel Mai Bun Cântareţ Latin al anului 1987, după lansarea albumului „Un hombre solo”/”Un om singur”.
În anul 1989, a înregistrat alături de Placido Domingo ”Sonadores de Espana” şi a primit premiul ”Artistul Anului”, alături de Clint Eastwood și de Bette Davis, din partea ”The American Cinema Awards”.
La 28 ianuarie 1991, primeşte o stea şi în Olanda, iar un an mai târziu câştigă premiul Aplauso ’92, fiind desemnat artistul anului, în acelaşi an, în Florida, fiind numit “Spaniol Universal”, iar în Spania, “Ambasadorul Galiciei” în lume.
În anul 1995, devine primul artist străin din istoria Chinei căruia i s-a decernat prestigiosul Golden Record Award, iar în anul 1997, Julio Iglesias a primit Premiul Mónaco pentru Muzică, fiind considerat Cel Mai Bun Cântăreţ Latin.
La 7 septembrie 1997, s-a născut, la Miami, cel de-al patrulea fiu al său, Miguel Alejandro, rodul relaţiei lui cu Miranda Johanna Maria Rinjsburger, o superbă olandeză pe care a cunoscut-o cu prilejul unui turneu în Indonezia.
Doar o zi mai târziu, producătorul şi compozitorul de origine latino-americană Emilio Estefan i-a înmânat premiul ASCAP Pied Piper Award, cea mai prestigioasă distincţie a Societăţii Americane a Compozitorilor, Autorilor şi Publiciştilor, Julio fiind primul artist latin căruia i s-a decernat acest premiu.


La 3 aprilie 1999, s-a născut cel de-al doilea copil al lui Julio şi al Mirandei – şi cel de-al cincilea al interpretului -, pe nume Rodrigo, îar în mai 2001, cei doi au devenit şi părinţi de gemene, Victoria şi Cristina.
În octombrie 2001, a lansat un album în italiană intitulat „Una Donna Puo Cambiar la Vita” și în noiembrie a lansat un album în portugheză intitulat „Ao Meu Brasil”.
La 13 februarie 2002, este nominalizat pentru Premiile Latin Billboard ca parte a celui mai bun duo vocal pentru melodia „Dos corazones, dos historias”, interpretată cu Alejandro Fernandez.
La 14 martie 2002, mama cântăreţului, Rosario de la Cueva, care s-a implicat în permanenţă în cauze sociale, a trecut la Domnul, în amintirea ei Julio şi fratele său, Carlos, realizând un proiect de construire a unui ansamblu social – Centrul de Servicii Sociale Rosario de la Cueva de Iglesias, sub obladuirea parohiei Corpus Christi -, la Miami, inaugurat la 4 noiembrie, în acelaşi an.
La 18 mai 2004, s-a născut Jaime Iglesias, cel de-al doilea frate al său, fiul doctorului Iglesias Puga şi al Ronnei Keitt – mai tânără cu aproape 50 de ani – , însă, la 19 decembrie 2005, la numai câteva zile după ce anunţase că aşteaptă cel de-al doilea copil al său cu Ronna, doctorul Iglesias a încetat din viaţă subit, la vârsta de 90 de ani.
La 26 iulie 2006, în ziua în doctorul Iglesias ar fi împlinit 91 de ani, s-a născut Ruth, surioara lui Julio.
La rândul său, Julio şi Miranda au mai avut un copil, pe Guillermo, născut în mai 2007.
În anul 2011 apărea un nou album al artistului, acesta fiind intitulat „Julio Iglesias 1”.
În mai 2012, presa spaniolă a aflat că Enrique, unul din fiii lui Julio Iglesias, a refuzat să fie inclus pe lista moștenitorilor tatălui său. Relația dintre cei doi nu este cea mai bună, ba din contră, iar faptul este cunoscut îndeaproape. Potrivit presei spaniole, averea lui Julio Iglesias se ridica la suma de 5,2 miliarde de dolari, care ar trebui să se împartă între cei opt copii ai săi – la acel moment, nouă în prezent -, pe care îi are cu trei femei. Însă Enrique nici nu ar fi avut nevoie de vreo moștenire, din moment ce, prin propriile forţe (şi desigur cu un pic din influenţa faimei tatălui său), a reușit să strângă o avere de peste 500 de milioane de dolari, care îi permite să ducă o viață – zicem noi – regească. Chiar şi aşa, restul moştenitorilor vor avea serios de luptat pentru averea agonisită de tatăl lor…
În anul 2013, Julio a fost recunoscut oficial de către Cartea Recordurilor ca fiind artistul latino cu cele mai mari vânzări din toate timpurile, în cei aproape 50 de ani de carieră înregistrând nu mai puţin de 77 de albume.
În iulie 2017, o analiză ADN a demonstrat că Julio Iglesias mai are un fiu în vârstă de 41 de ani, în Valencia. O firmă de avocatură din Sevilia, a obţinut o probă de ADN al cărei rezultat a fost de 99,99%, maximul posibil, concluzionând că Julio Iglesias are un al nouălea urmaş, pe nume Javier, mama acestuia, María Edite Santos, afirmând că fiul ei a fost conceput pe 19 iulie 1975 în Sant Feliú de Guíxols (Girona) şi s-a născut în aprilie, anul următor, fiind rodul unei relaţii exraconjugale din perioada în care interpretul era căsătorit cu Isabel Preysler.

Muzica lui Julio nu a inspirat doar dragoste, visare şi fiori de fericire, ea fiind legată şi de perioade negre al istoriei. Astfel, se pune că după lovitura de stat a lui Augusto Pinochet, muzica lui Iglesias a fost folosită în Chile pentru a-i tortura pe deţinuţii politici, care erau obligaţi să asculte non-stop şi cu volumul la maximum piesele lui Julio Iglesias, pentru a-i face să cedeze psihic.
Iglesias a revenit în România în repetate rânduri, după debutul la „Cerbul de Aur”, apropierea de ţara noastră fiind confirmată de cele 15 concerte pe care artistul le-a susţinut în România de-a lungul timpului.
În toamna anului 1999, a susținut un concert în fața publicului român, la București, pe stadionul Cotroceni, la care au participat peste 25.000 de spectatori, iar în 2007, a efectuat un turneu de promovare a albumului ”Romantic Classics”, cu concerte la 16 iulie, în Timisoara, pe 19 iulie la Sibiu, pe 22 iulie la Braşov, 25 iulie la Bucureşti şi 28 iulie la Constanţa.
În iulie 2008, a revenit în România, pentru un turneu de șase zile, în cadrul proiectului ”Artă contra Drog”, cu concerte în 14 iulie, la Cluj, în 16 iulie, la Iaşi, urmat de cel de la Constanţa, pe 19 iulie şi la Braşov, pe 22 iulie.
A revenit în octombrie 2013, la Bucureşti și în 22 iulie 2014, la Sala Palatului din Bucureşti. În 2015, artistul a inclus România în programul turneului ”World Tour 2015”, anunțând două concerte: unul la Sala Palatului din București, în 20 mai, și al doilea la Sala Polivalentă din Cluj, în 22 mai. Acestea au fost amânate pentru luna iulie, din motive tehnice, apoi artistul fost supus unei intervenţii chirurgicale la spate şi se afla în perioada de recuperare, medicii prescriiindu-i artistului repaus total pentru 6 săptămâni, fapt ce l-a obligat pe Julio Iglesias să suspende concertele din cadrul turneului internaţional programate până în luna august.
În 11 mai 2016, Julio Iglesias a cântat la Iaşi, iar la 18 mai, în acelaşi an, a concertat la Sala Palatului, în deschidere cântând chiar unul dintre fii săi, Julio Iglesias Jr.
Aventurile artistului – văzute, mereu, în strânsă legătură cu realizările sale profesionale absolut fabuloase – au făcut mereu deliciul presei mondene şi al admiratorilor săi. Mult timp s-a crezut că spaniolul ar fi avut o agendă secretă, în care a notat toate numerele de telefon şi numele femeilor care au trecut prin patul său. Presa a avansat şi o cifră – 3.000 de persoane, manechine, femei obişnuite dar iubitoare ale muzicii lui Iglesias, dar şi femei de succes. Mai recent, presa spaniolă ar fi aflat că agenda roşie cu pricina s-ar afla în posesia fostului lui impresar, Alfredo Fraile. Multe dintre „fostele” sale au ieşit în presă cu declaraţii nu tocmai măgulitoare la adresa starului spaniol, însă nimeni nu poate afla cu siguranţă dacă vorbele au fost spuse „de ciudă” sau chiar s-au petrecut în realitate.
În replică la toate acestea, Julio Iglesias a declarat: „Cei care au spus că m-am culcat cu peste 3.000 de femei le-au numărat, probabil, doar pe cele până în 1976, pe cele de după au uitat să le pună la socoteală !“. Tot el s-a justificat, oarecum: „Iubirea e ca vinul. E bine când îl guşti, dar după ce bei o sticlă întreagă ai dureri de cap“…

English
Latin Grammy Cultural Foundation® announces the Julio Iglesias Scholarship
December 16, 2019
By: The Latin Recording Academy,
MIAMI (DEC. 16, 2019)— The Latin GRAMMY Cultural Foundation® announced today that it is accepting applications for the Julio Iglesias Scholarship from music students admitted to Berklee College of Music who are interested in Latin music. The four-year Prodigy Scholarship, which holds a maximum value of $200,000 USD, was created five years ago in an effort to support music education and Latin music genres, and will be awarded to a student who is exceptionally gifted and needs financial assistance to complete a bachelor’s degree in music starting in the Fall 2020 semester.
Julio Iglesias is considered an enduring star on the world stage and the best-selling Latin artist of all time. Recipient of a GRAMMY®, 2001 Latin Recording Academy Person of the Year™ honor, and the Recording Academy® Lifetime Achievement Award in 2019, the singer/songwriter has recorded in multiple languages and sold more than 300 million records worldwide.
„I’m proud to offer a promising student the opportunity of a formal music education at one of the best schools in the world through the Latin GRAMMY Cultural Foundation,” said Iglesias. „Through this scholarship, I hope to expand my legacy helping to build the next generation of Latin music ambassadors.”
„We are pleased to announce our sixth annual Prodigy Scholarship in association with music legend Julio Iglesias,” said Manolo Díaz, Senior Vice President, Latin GRAMMY Cultural Foundation. „We are grateful for Julio’s support and commitment to inspire future generations of Latin artists to achieve greatness.”
Every year, the Foundation’s Scholarship Committee carefully evaluates applications from a highly competitive pool of aspiring musicians on a variety of skills and under rigorous policies. As of today, the Latin GRAMMY Cultural Foundation has allocated a remarkable $5 million USD in scholarships, grants, musical instrument donations, and educational events worldwide.

La Fundación Cultural Latin GRAMMY® anuncia la Beca Julio Iglesias

Diciembre 16, 2019 – 7:00 am PST
Un estudiante de música con limitaciones financieras recibirá una beca de cuatro años con un valor máximo de $200,000 dólares para cursar una licenciatura en Berklee College of Music en Boston

La fecha límite para solicitar es el 10 de abril de 2020

AA9C0C02-9134-47CC-B83B-71FB0454D53A

MIAMI (16 DE DICIEMBRE DE 2019)— La Fundación Cultural Latin GRAMMY® anunció hoy que ha comenzado a aceptar solicitudes para la Beca Julio Iglesias de estudiantes de música admitidos en Berklee College of Music y que están interesados en la música latina. La Beca Prodigio de cuatro años, que tiene un valor máximo de $200,000 dólares, se creó hace cinco años en un esfuerzo por apoyar la educación musical y los géneros de música latina, y se otorgará a un estudiante con excepcional talento que necesite ayuda financiera para obtener una licenciatura universitaria en música comenzando en el semestre de otoño 2020.

Julio Iglesias es considerado una eterna estrella en el escenario mundial, así como el artista latino con mayores ventas de todos los tiempos. El cantautor, ganador del GRAMMY®, fue honrado como la Persona del Año 2001 de La Academia Latina de la Grabación® y recibió el Premio a la Excelencia Musical de Recording Academy® en 2019, ha grabado en varios idiomas y vendido más de 300 millones de discos en todo el mundo.

„Me enorgullece ofrecerle a un estudiante prometedor la oportunidad de una educación musical formal en una de las mejores instituciones del mundo por medio de la Fundación Cultural Latin GRAMMY”, dijo Iglesias. „Con esta beca espero extender mi legado ayudando a formar a la próxima generación de embajadores de la música latina”.

„Nos complace anunciar nuestra sexta Beca Prodigio en asociación con el legendario músico Julio Iglesias”, dijo Manolo Díaz, vicepresidente sénior de la Fundación Cultural Latin GRAMMY. „Estamos muy agradecidos por el apoyo y compromiso de Julio de inspirar a futuras generaciones de artistas latinos a alcanzar la excelencia”.

Todos los años, el Comité de Becas de la Fundación evalúa detenidamente las solicitudes de un grupo sumamente competitivo de aspirantes a músicos, conforme a diversas habilidades y una política rigurosa. Hasta la fecha, la Fundación Cultural Latin GRAMMY ha asignado el considerable monto de $5 millones de dólares a becas, subvenciones, donaciones de instrumentos musicales y eventos educativos en todo el mundo. Los artistas que previamente han copatrocinado las Becas Prodigio son Enrique Iglesias (2015), Juan Luis Guerra (2016), Miguel Bosé (2017), Carlos Vives (2018) y Emilio y Gloria Estefan (2019).

55ACF093-4B5C-4F16-9081-EE05DC3A51A2

Para la solicitud, las reglas y las últimas noticias, por favor visite el sitio web oficial de la Fundación Cultural Latin GRAMMY, www.fundacionculturallatingrammy.com. Como parte del proceso, los estudiantes deben grabar dos videos de audición, presentar dos cartas de recomendación y responder dos preguntas a manera de ensayo. Los materiales se pueden presentar en inglés, español o portugués. La fecha límite para enviar la solicitud es el 10 de abril de 2020 a las 11:59 p.m. EDT. Si luego de haber leído las reglas en nuestro sitio web tiene alguna pregunta, por favor envíela a LGCF@grammy.com.

# # #

ACERCA DE LA FUNDACIÓN CULTURAL LATIN GRAMMY:

La Fundación Cultural Latin GRAMMY fue fundada por La Academia Latina de la Grabación® para promover la difusión y el reconocimiento internacional de las importantes contribuciones de la música latina y sus creadores a la cultura mundial, así como para proteger su rico legado y patrimonio musical. El objetivo principal de la Fundación es otorgar becas a estudiantes de música latina que tengan necesidades financieras, así como subvenciones a estudiosos e instituciones del mundo para la investigación y preservación de diversos géneros de la música latina. Apoye nuestra misión realizando una donación hoy en nuestra página de Facebook. Para obtener información adicional visite el sitio de la Fundación Latin GRAMMY www.fundacionculturallatingrammy.com. Para las últimas noticias y contenido exclusivo, únase a nuestras redes sociales en @latingrammyfdn en Twitter e Instagram, y Latin GRAMMY Cultural Foundation en Facebook.

ACERCA DE BERKLEE:

image

Berklee se fundó sobre el principio revolucionario de que la mejor manera de preparar a los estudiantes para las carreras de música es a través del estudio y la práctica de la música contemporánea. Durante 70 años, la universidad ha evolucionado para reflejar el estado actual de la industria de la música, liderando el camino con estudios de bachillerato en desempeño, negocios / gestión de la música, composición de canciones, musicoterapia, calificación de películas y más. En junio de 2016, el Conservatorio de Boston se fusionó con Berklee, creando el campo de entrenamiento más amplio y dinámico del mundo para música, danza, teatro y profesiones relacionadas. Con un enfoque en el aprendizaje global, el campus de Berklee en Valencia, España, ofrece programas de posgrado y oportunidades de estudiar en el extranjero, mientras que Berklee en línea ofrece programas de educación a distancia en todo el mundo con clases de extensión y programas que otorgan títulos. Berklee City Music Network ofrece programas después de la escuela para adolescentes que necesitan atención en más de 40 locaciones en los EE. UU. y Canadá. Con una plantilla estudiantil que representa a más de 100 países con estudiantes internacionales de pregrado y posgrado (33 y 53 por ciento, respectivamente), y alumnos y profesores que han ganado más de 360 GRAMMYs® y Latin GRAMMYs™, Berklee es el laboratorio de aprendizaje más importante del mundo para el mundo la música de hoy y de mañana. Obtenga más información en berklee.edu.

ACERCA DE JULIO IGLESIAS:

Julio Iglesias es el artista más celebrado en la historia de la música española y latina. Iglesias, que ganó un GRAMMY®, fue la Persona del Año 2001 de La Academia Latina de la Grabación® y recibió el Premio a la Excelencia Musical de Recording Academy® en 2019, es el artista latino con mayores ventas de todos los tiempos, con más de 300 millones de discos vendidos en 14 idiomas.

CONTACTO PARA LOS MEDIOS:

La Academia Latina de la Grabación
Iveliesse Malavé
ive@grammy.com
305.576.0036

https://m.facebook.com/A-Life-a-History-a-Legend-Julio-Iglesias-787275437959779/

Award
December 19, 2018
Recording Academy
JULIO IGLESIAS receives the LifeTime Achievement Awards

Julio Iglesias is arguably the most celebrated artist in Spanish and Latin music history. He is the Best-Selling Latino Artist and one of the top 10 Best-Selling Artists with more than 300 million records sold in 14 languages.
Having had more than 60 million spectators in the 5 continents and 2,600 albums of gold and platinum, Julio Iglesias has been awarded several times by the Guinness World Records.
On Dec. 19th 2018, the American Recording Academy awarded Julio Iglesias with the Lifetime Achievement Award.

271B4B4F-54E2-4451-8A7A-48A788D7E937

Julio Iglesias recibe el Premio a Toda Su Carrera
19 de Diciembre de 2018
Recording Academy
Julio Iglesias es posiblemente el artista más célebre en la historia de la música española y latina. Es el artista latino que más discos ha vendido y uno de los 10 primeros artistas en el mundo, con más de 300 millones de discos en 14 idiomas.

Habiendo alcanzado más de 60 millones de espectadores en los 5 continentes y con 2.600 álbumes de oro y platino, Julio Iglesias ha sido galardonado varias veces por el Guinness World Records.

El 19 de diciembre de 2018, la Academia Americana de la Grabación otorgó a Julio Iglesias el Premio a Toda Su Carrera (Lifetime Achievement Award).

Julio Iglesias reçoit le Prix pour toute sa carrière
19 Décembre 2018
Recording Academy

797456DC-1ED2-4C63-8BE3-21F567A9CDC22E85AEF3-FB86-4276-8A61-4BA85CE01F667EDD2166-BF72-44EA-A646-F774108299D6C0F66658-8AFA-4044-AF9C-41B1258E7F402E1C416F-9082-430B-9536-464BF2441118
Julio Iglesias est probablement l’artiste le plus célèbre dans l’histoire de la musique espagnole et latine. Il est l’artiste latin qui a vendu le plus de disques et l’un des 10 premiers artistes dans le monde, avec plus de 300 millions de disques en 14 langues.

Ayant atteint plus de 60 millions de spectateurs sur les 5 continents et obtenu 2,600 albums d’or et de platine, Julio Iglesias a été plusieurs fois récompensé par le Guinness World Records.

Aujourd’hui, 19 décembre 2018, l’Académie américaine de la chanson décerne à Julio Iglesias le Prix pour toute sa carrière.
Lifetime Achievement Award per Julio Iglesias
19 Dicembre 2018
Recording Academy
Julio Iglesias è probabilmente l’artista più rinomato della storia della musica spagnola e latina. È l’artista latino-americano con il più alto numero di vendite: oltre 300 milioni di dischi venduti in 14 lingue gli permettono di accedere alla top 10 dei migliori artisti di tutto il mondo.

Gli oltre 60 milioni di spettatori nei 5 continenti e i 2.600 album d’oro e platino hanno consentito a Julio Iglesias di ricevere più volte i premi del Guinness World Records.

Il 19 dicembre 2018, l’American Recording Academy ha conferito a Julio Iglesias il premio alla carriera, il cosiddetto Lifetime Achievement Award.

Julio Iglesias recebe o Lifetime Achievement Award
19 de Dezembro de 2018
Recording Academy
Julio Iglesias é indiscutivelmente o artista mais famoso da história da música espanhola e latina. Ele é o artista latino mais vendido e um dos 10 artistas mais vendidos com mais de 300 milhões de discos vendidos em 14 idiomas.

Tendo tido mais de 60 milhões de espetadores nos 5 continentes e 2600 álbuns de ouro e platina, Julio Iglesias foi premiado várias vezes pelo Guinness World Records.

Hoje, 19 de dezembro de 2018, a American Recording Academy premeia Julio Iglesias com o Lifetime Achievement Award.

Julio Iglesias erhält den Lifetime Achievement Award für sein Lebenswerk
19.Dezember 2018
Recording Academy

B8740DFA-401A-4FB2-8BFB-BCB0A5245B1848C155C7-6DF1-4973-AFEB-F9B5A5FDADBF5DC2D4B8-64A8-46EC-A58D-0664A54793E712FADD0F-4626-42D8-B87C-806875B9E50D41FDE12B-2DE8-41CA-9E39-47C0970131B64A996B17-20DB-46D4-8312-99EAF48CF656E2D1931C-402B-4D83-B994-BB2D38705E31360F1049-1359-4D33-A4B8-7D24EAE2C6E8
Julio Iglesias ist ohne Zweifel der berühmteste Künstler in der spanischen und lateinamerikanischen Musikgeschichte. Er ist der meistverkaufte Latino-Künstler und Mitglied der weltweiten Top 10, mit über 300 Millionen verkauften Tonträgern in 14 Sprachen.

Julio Iglesias ist bereits vor mehr als 60 Millionen Zuschauern auf 5 Kontinenten aufgetreten und kann auf 2 600 Gold- und Platin-Schallplatten zurückblicken, weshalb er bereits mehrmals durch Guinness-Weltrekorde ausgezeichnet wurde.

Heute, am 19. Dezember 2018, verleiht die American Recording Academy dem spanischen Sänger den Lifetime Achievement Award als Anerkennung für sein bemerkenswertes Lebenswerk.
Хулио Иглесиас получил “Пожизненную награду за достижения”
19 Декабрь 2018
Recording Academy
Хулио Иглесиас, без сомнения, – один из самых титулованных исполнителей в истории музыкальной индустрии Испании и Латинской Америки. Ему удалось попасть в топ-10 самых коммерчески успешных исполнителей мира, продав более 300 миллионов копий своих дисков на 14 языках. Кроме того, Хулио Иглесиасу принадлежит титул самого популярного испаноязычного исполнителя в мире.

Имя Хулио Иглесиаса неоднократно попадало в Книгу Рекордов Гиннеса: за самые многочисленные концерты на 5 континентах, которые собрали в общей сложности более 60 миллионов человек и за количество проданных записей – 2600 “золотых” и “платиновых” дисков.

Сегодня, 19 декабря 2018 года, Хулио Иглесиас был удостоен “Пожизненной награды за достижения”, которую традиционно присуждает Американская академия звукозаписи.

Adjudecare
19 decembrie 2018
Academia de înregistrare
Julio Iglesias este, probabil, cel mai celebru artist din istoria muzicii spaniole și latine. Este cel mai bine vandut artist latino și unul dintre primii 10 artiști cu cele mai bune vânzări, cu peste 300 de milioane de înregistrări vândute în 14 limbi.
Având peste 60 de milioane de spectatori pe cele 5 continente și 2600 de albume de aur și platină, Julio Iglesias a fost premiat de mai multe ori de către Guinness World Records.
Pe 19 decembrie 2018, Academia Americana de Inregistrari a acordat lui Julio Iglesias premiul „Lifetime Achievement Award”.
Un premiu important Grammy pentru toată cariera sa muzicală de peste 50 de ani de muzica și pentru muzica adevarata

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage