TURNEUL MONDIAL DIN 2020

Spread the love

B3DE18B6-9CCF-42B8-8A8E-67A83D832349


31C00B15-C9BA-465B-A0B8-4E048ACFC73A
FullSizeRender

268BA2B3-63A3-4B8E-98C5-C63EC5663CB4
El cantante Julio Iglesias ha anunciado que cancela la gira española que iba a realizar este verano, y que iba a llevarlo por varias ciudades del país. «Informamos que ante las restricciones que las autoridades sanitarias han marcado por la situación provocada por el COVI-19 , nos vemos obligados a cancelar la gira prevista de Julio Iglesias para los próximos meses en nuestro país. Unos conciertos que estaban tenían prácticamente todo vendido, y que no se van a poder celebrar en este verano de 2020», informan los promotores de la gira.

IMG_2195

Al no haber aplazamiento, el proceso de devolución de las entradas comenzará a partir del 22 de junioa través de mismo canal donde se adquirieron las entradas.

El artista iba a actuar el próximo 5 de agosto en el prestigioso festival Marenostrum Fuengirola que se celebra en la Loma del castillo Sohail. En este caso, el reembolso de las entradas se activará a partir de este miércoles, 17 de junio, a través de los canales de venta donde se compraron originalmente o en el sitio web del Festival (www.stoneandmusicfestival.com). La devolución se hará en la misma tarjeta que se utilizó para comprar las entradas. Aquellos que compraron sus entradas en la taquilla del festival deberán esperar, sin embargo, a que finalice el estado de alarma y las autoridades sanitarias autoricen la reapertura de la taquilla.

Iglesias también tenía programados conciertos en agosto en la plaza de toros de Alicante el día 11 de agosto, el 14 en la localidad gaditana de Chiclana dentro del Concert Music Festival, el 28 en el Stone & Music Festival, que había de celebrarse en el Teatro Romano de Mérida, y el 5 de septiembre en la plaza de toros de Córdoba.

Desde Riff Producciones y la Oficina de Julio Iglesias aseguran que están trabajando para que los conciertos puedan agendarse en unas nuevas fechas, por lo que os piden estar atentos para un posible futuro nuevo anuncio: «Habrá un seguimiento y se actualizará la información según las indicaciones que marquen las autoridades respecto de la celebración de eventos al aire libre».

Ganador de multitud de premios Grammy, Grammy Latino, Billboard Latin Music, World Music, Ascap, recientemente le han entregado el Grammy honorífico a toda su carrera, un premio solo al alcance de artistas anglosajones, y tiene en su haber dos récords Guinness. Ha sido condecorado por muchos gobiernos en el mundo entero, entre ellos: la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes y la Real Orden de Isabel la Católica en España, así como la Legión de Honor de Francia; una estrella en el Paseo de la Fama de Hollywood, en Nagoya (Japón) o en Rotterdam (Holanda); es el único artista extranjero en tener el China’s Golden Record Award (la máxima distinción musical) por ser el artista extranjero que más discos ha vendido en China; y ha ofrecido conciertos multitudinarios en muchísimos países.

Cântărețul Julio Iglesias a anunțat că a anulat turneul spaniol pe care urma să-l facă în această vară și că îl va parcurge în mai multe orașe ale țării. „Vă informăm că, în fața restricțiilor pe care autoritățile sanitare le-au marcat de situația cauzată de COVI-19, suntem obligați să anulăm turneul planificat al lui Julio Iglesias pentru lunile următoare în țara noastră. Unele concerte care au fost practic vândute, iar acestea nu vor putea fi organizate în această vară a anului 2020”, spun promotorii turneului.

În cazul în care nu există amânare, procesul de returnare a biletelor va începe din 22 iunie prin același canal unde au fost achiziționate biletele.

Artistul urma să cânte pe 5 august la prestigiosul festival Marenostrum Fuengirola, organizat la Loma castelului Sohail. În acest caz, rambursarea biletelor va fi activată începând cu această miercuri, 17 iunie, prin canalele de vânzare unde au fost achiziționate inițial sau pe site-ul Festivalului (www.stoneandmusicfestival.com). Returul se va face pe același card care a fost folosit pentru a cumpăra biletele. Cei care și-au cumpărat biletele de la casa de bilete a festivalului vor trebui însă să aștepte ca starea de alarmă să se termine, iar autoritățile sanitare vor autoriza redeschiderea box office-ului.

Iglesias a avut concerte programate și în luna august, pe 11 august, pe 14 august, în orașul Cadiz din Chiclana, în cadrul Festivalului de Muzică Concert, pe 28 la Stone & Music Festival, care va avea loc la Teatrul Roman din Merida și pe 5 septembrie la throarii din Córdoba.

De la Riff Productions și Biroul lui Julio Iglesias spun că lucrează pentru ca concertele să poată fi programate la noi date, așa că vă cer să fiți atenți la un posibil nou anunț: „Va fi o continuare, iar informațiile vor fi actualizate în funcție de indicațiile pe care autoritățile le marchează în ceea ce privește desfășurarea de evenimente în aer liber”.

IMG_2196

Câștigător al unei multitudini de premii Grammy, Latin Grammy, Billboard Latin Music, World Music, Ascap, a prezentat recent premiul Grammy onorific întregii sale cariere, un premiu disponibil doar artiștilor anglo-saxoni și deține două Recorduri Guinness. A fost premiat de multe guverne din întreaga lume, inclusiv: Medalia de Aur pentru Merit în Arte Plastice și Ordinul Regal Isabella Catolica din Spania, precum și Legiunea de Onoare a Franței; o stea pe Hollywood Walk of Fame, Nagoya, Japonia, sau Rotterdam, Olanda; el este singurul artist străin care a avut Premiul Golden Record din China (distincția muzicală supremă) pentru că este cel mai bine vândut artist străin din China; și a oferit concerte în masă în multe țări.

9AAEB73E-5570-4994-AF24-D5C02F21A55C

AA9C0C02-9134-47CC-B83B-71FB0454D53A00376DC4-6CF6-41D2-B1D0-B0A43D03EBF8
Unii care se nasc, alții vor muri
Unos que nacen otros moriránUnii care râd alții vor plânge
Unos que ríen otros lloraranApele fără canale râuri fără mare
Aguas sin cauces ríos sin marDureri și glorii războaie și pace
Penas y glorias guerras y paz
Întotdeauna există cineva pentru care să trăiești și să iubești
Siempre hay por quien vivir y a quien amarÎntotdeauna trebuie să trăiești pentru ce să lupți
Siempre hay por que vivir por que lucharLa final lucrările sunt lăsate de oameni plecați
Al final las obras quedan las gentes se vanAlții care vin vor continua viața rămâne aceeași
Otros que vienen las continuaran la vida sigue igual
Puțini prieteni care sunt reali
Pocos amigos que son de verdadCât de flatat ești dacă ai succes
Cuanto te halagan si triunfando estasȘi dacă nu reușești bine, vei înțelege
Y si fracasas bien comprenderás

Cei buni rămân, ceilalți pleacă
Los buenos quedan los demás se van
Întotdeauna există cineva care să trăiască pentru cine să iubească
Siempre hay por quien vivir por quien amar

Întotdeauna trebuie să trăiești pentru ce să lupți
Siempre hay por que vivir por que luchar

La final lucrările sunt lăsate de oameni plecați
Al final las obras quedan las gentes se van

Alții care vin îi vor continua
Otras que vienen las continuaran

FullSizeRender

Viața rămâne aceeași
La vida sigue igual
VIAȚA ÎȘI CONTINUA CURSUL ORI CUM AR FI EA CU BUNE ȘI CU RELE
Compozitor :  Julio Iglesias

Există întotdeauna ceva pentru care sa trăiești  si pentru care sa lupți
În aceste vremuri când viața se oprește, brusc ceva si cineva ne  spune cât de fragili suntem în aceasta lume  În aceste vremuri în care cei dragi pleacă fără a putea spune un „mulțumesc” pentru atât de multe lucruri, pentru atât de multe momente de neuitat, fără a avea chiar posibilitatea de a spune un simplu  „la revedere” și fără a fi chiar în măsură să-i i țină de mână pe cei cărora le spune  un adio de a spune „mulțumesc, vă mulțumesc, vă mulțumesc” pentru ultima dată Îmi amintesc când cu cincizeci și șapte de ani în urmă am scris acest cântec
Pentru toate familiile care au suferit pierderea cuiva drag și pentru toate familiile care suferă această singurătate teribilă: dragostea mea pentru totdeauna va fi și va rămâne mereu aceeași

C00E89A3-E395-4CD3-914D-00990974E4CE

Fundația Culturală GRAMMY Latină anunță Bursa Julio Iglesias

FullSizeRender

16 decembrie 2019 – ora 7:00 PST
Un student de muzică cu dificultăți financiare va primi o bursă de patru ani, în valoare de până la 200.000 USD USD Spre o diplomă de licență la Berklee College of Music din Boston

9C467E23-403F-45AC-A490-5FD3D1E06EF2

Termenul limită pentru a depune cererea este 10 aprilie 2020

MIAMI (16 decembrie 2019) – Fundația Culturală Latină GRAMMY® a anunțat astăzi că acceptă cereri pentru Bursa Julio Iglesias de la studenți de muzică admiși la Berklee College of Music care sunt interesați de muzica latină. Bursa Prodigy de patru ani, care deține o valoare maximă de 200.000 USD, a fost creată în urmă cu cinci ani, în efortul de a sprijini educația muzicală și genurile de muzică latină și va fi acordată unui student care este în mod excepțional talentat și are nevoie de asistență financiară pentru finalizare. o diplomă de licență în muzică începând din semestrul toamna 2020.

FullSizeRender

1608D4C8-B434-4274-B212-4C4974A01818

Julio Iglesias este considerat o stea de durată pe scena mondială și cel mai bine vândut artist latin din toate timpurile. Beneficiar al unui premiu GRAMMY®, Academia Latină de înregistrare din 2001, Persoana Anului ™, și Premiul pentru înregistrare Lifetime Achievement în anul 2019, cântărețul / compozitorul a înregistrat în mai multe limbi și a vândut peste 300 de milioane de discuri în întreaga lume.

Sunt mândru că ofer unui student promițător oportunitatea unei educații formale de muzică la una dintre cele mai bune școli din lume prin intermediul Fundației Culturale Latine GRAMMY”, a spus Iglesias. „Prin această bursă, sper să-mi extind moștenirea contribuind la construirea următoarei generații de ambasadori ai muzicii latine.”

810817FC-28EE-4BFD-A8F9-396211F57762A0755F73-1C4C-4F7C-8A76-0BF576C7DB07

„Suntem încântați să anunțăm a șasea Bursă anuală Prodigy în asociere cu legenda muzicală Julio Iglesias”, a declarat Manolo Díaz,

MIAMI BEACH, FL - APRIL 29: Manolo Diaz attends the Latin GRAMMY Cultural Foundation And Enrique Iglesias Scholarship Presentation at Ritz Carlton South Beach on April 29, 2015 in Miami Beach, Florida. (Photo by Gustavo Caballero/WireImage for LARAS)

Manolo Diaz and  the Latin GRAMMY

vicepreședinte senior al Fundației Culturale GRAMMY Latin. „Suntem recunoscători pentru sprijinul și angajamentul lui Julio de a inspira generațiile viitoare de artiști latini pentru a atinge măreția.”

În fiecare an, Comitetul de burse al Fundației evaluează cu atenție cererile dintr-un grup extrem de competitiv de muzicieni aspiranți pe o varietate de abilități și în politici riguroase. Începând de astăzi, Fundația Culturală Latină GRAMMY a alocat 5 milioane de dolari remarcabili în burse, subvenții, donații de instrumente muzicale și evenimente educaționale din întreaga lume. Printre artiștii precedenți care au co-sponsorizat Burse Prodigy sunt Enrique Iglesias (2015), Juan Luis Guerra (2016), Miguel Bosé (2017), Carlos Vives (2018) și Emilio și Gloria Estefan (2019).

A16CE91D-298E-481F-99B0-53A4394E4C50B1D6852B-EFEE-41C4-9D1D-B342185F0AB01FB4438B-6513-4262-9FB4-D0D7429D1D2EFF164B54-5207-404D-A735-5C4E0A416572

03861CA3-D7DD-4F47-98ED-30977074481C

Pentru aplicații, orientări și pentru cele mai recente știri, vizitați site-ul oficial al Fundației Culturale Latine GRAMMY la www.latingrammyculturalfoundation.com. Ca parte a procesului, studenții trebuie să completeze două videoclipuri de audiție, să trimită două scrisori de recomandare și să răspundă la două întrebări de eseu. Materialele pot fi trimise în engleză, spaniolă sau portugheză. Termenul limită pentru depunerea cererii este 10 aprilie 2020 până la 23:59 p.m. EDT. După analizarea recomandărilor care pot fi găsite pe site-ul nostru, trimiteți orice întrebare la LGCF@grammy.com.

3580EF64-2003-4B1D-B3B9-E92EBFAE69EC

DESPRE FUNDATIA CULTURALĂ GRAMATICĂ LATINĂ:

Fundația culturală Latin GRAMMY a fost înființată de Academia Latină pentru a promova conștientizarea și aprecierea internațională a contribuțiilor semnificative ale muzicii latine și ale producătorilor acesteia la cultura lumii și pentru a proteja moștenirea și moștenirea bogată a muzicii sale. Obiectivul caritabil al Fundației este furnizarea de burse studenților interesați de muzica latină, precum și subvenții pentru savanți și organizații din întreaga lume pentru cercetarea și conservarea diverselor genuri de muzică latină. Acționați în sprijinirea misiunii noastre, donând astăzi prin intermediul paginii noastre de Facebook. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne vizitați la www.latingrammyculturalfoundation.com. Pentru cele mai recente știri și conținut exclusiv, urmați-ne la @latingrammyfdn pe Twitter și Instagram și la Fundația culturală Latin GRAMMY pe Facebook.

DDD8A0CD-4502-4F18-AC0B-61B77203451A11545226-4A37-451B-9EC8-837B3C0CA6F7

DESPRE BERKLEE COLLEGE DE MUZICA:

Berklee a fost fondat pe principiul revoluționar că cea mai bună modalitate de a pregăti studenții pentru cariere în muzică este prin studiul și practicarea muzicii contemporane. Timp de 70 de ani, colegiul a evoluat pentru a reflecta starea actuală a industriei muzicale, conducând studiile de bacalaureat în performanță, business / management muzical, scriere de cântece, muzică terapie, notare de film și multe altele. În iunie 2016, Conservatorul din Boston s-a fuzionat cu Berklee, creând cel mai cuprinzător și mai dinamic teren de pregătire pentru muzică, dans, teatru și profesii conexe. Cu accent pe învățarea globală, campusul Berklee din Valencia, Spania, oferă programe de absolvire și oportunități de studiu în străinătate, în timp ce Berklee Online servește cursanți la distanță la nivel mondial, cu cursuri de extensie și programe de acordare a gradului. Rețeaua de muzică din orașul Berklee oferă o programare post-școlară pentru adolescenți subestimați în peste 40 de locații din Statele Unite și Canada. Cu un corp de studenți care reprezintă peste 100 de țări, numeroase populații internaționale de licență și studenți absolvenți (33, respectiv 53 la sută), și absolvenți și facultăți care au câștigat peste 360 ​​de premii GRAMMY și Latin GRAMMY, Berklee este primul laborator de învățare din lume pentru muzica de azi – și de mâine. Aflați mai multe la berklee.edu.

DESPRE JULIO IGLESIAS:

Julio Iglesias este cel mai celebru artist din istoria muzicii latine spaniole și latine. Beneficiar al unui GRAMMY, The Latin Recording Academy of the Year în 2001

BEVERLY HILLS, UNITED STATES: Spanish singer Julio Iglesias (2nd L) is presented the Latin Academy of Recording Arts and Sciences Person of the Year Award by Acdademy President Michael Greene (R) prior to a gala tribute dinner 10 September, 2001 in Beverly Hills, CA. The Latin Grammys will be presented 11 September. AFP PHOTO/LEE CELANO (Photo credit should read LEE CELANO/AFP via Getty Images)

BEVERLY HILLS, UNITED STATES: Spanish singer Julio Iglesias (2nd L) is presented the Latin Academy of Recording Arts

394257 06: Spain's Julio Iglesias receives the Latin Recording Academy's Person of the Year Award at press conference September 10, 2001 in Beverly Hills, CA. The award was part of a gala for nominees of the 2nd Annual Latin Grammy Awards to be held September 11.(Photo by Vince Bucci/Getty Images)

Spain’s Julio Iglesias receives the Latin Recording Academy’s Person of the Year Award

BEVERLY HILLS, UNITED STATES: Spanish singer Julio Iglesias (C) speaks to the the media as he holds the Latin Academy of Recording Arts and Sciences Person of the Year Award, presented to him prior to a gala tribute dinner 10 September, 2001 in Beverly Hills, CA. The Latin Grammys will be presented 11 September. AFP PHOTO/LEE CELANO (Photo credit should read LEE CELANO/AFP via Getty Images)

BEVERLY HILLS, UNITED STATES: Spanish singer Julio Iglesias the Latin Academy of Recording Arts and Sciences Person of the Year Award,

394257 10: Spain's Julio Iglesias (C) poses with comedian Paul Rodriguez (L) and actress Constance Marie at event honoring him with the Latin Recording Academy's Person of the Year Award September 10, 2001 in Beverly Hills, CA. The award was part of a gala for nominees of the 2nd Annual Latin Grammy Awards to be held September 11.(Photo by Vince Bucci/Getty Images)

Julio Iglesias

D22A2ADE-F4FA-4D93-B41F-8772124E34AE

JULIO IGLESIAS, RECOMPENSAT CU LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD PENTRU ÎNTREAGA CARIERA ARTISTICA  LA CEI 52 DE ANI DE PREZENTA PE  SCENA

Cântăreţul spaniol Julio Iglesias a primit un premiu onorific Grammy în semn de recunoaştere pentru întreaga sa carieră acordat la o gală organizată sâmbătă seară de Academia Naţională a Artelor şi Ştiinţelor de Înregistrări din SUA, relatează EFE
Julio Iglesias, unul dintre artiştii hispanici cei mai cunoscuţi şi influenţi din istorie, nu a putut asista la eveniment dar a trimis un mesaj video în care mulţumeşte pentru acest Lifetime Achievement Award, distincţie ce aduce un omagiu interpreţilor care şi-au adus o contribuţie importantă lumii muzicii.
„Mi-ar fi plăcut să fiu acolo. Mulţumesc din suflet tuturor membrilor Recording Academy pentru acest omagiu preţios”, a spus Julio Iglesias în mesajul său înregistrat.
„Nu m-am născut să fiu muzician. M-am născut să joc fotbal (…) Brusc am avut un accident tragic şi am rămas paraplegic. Atunci mi-au dat o chitară, iar această chitară mi-a schimbat complet viaţa”, a spus el referindu-se la cariera sa care a început în anii 60.
Tenorul portorican Fernando Varela a fost cel care a prezentat pe scenă momente din cariera lui Iglesias şi a interpretat cu mare emoţie cântecele ‘Bésame mucho’ şi ‘Caruso’.
Într-un interviu acordat în decembrie agenţiei EFE, când s-a anunţat că va primi acest premiu atât de special, cântăreţul spaniol cel mai universal s-a considerat „un combatant al vieţii de la început până la sfârşit”. „Este ultimul lucru la care mă aşteptam. Este un premiu care mă onorează nespus, un omagiu care va rămâne o amintire de neşters în viaţa mea”.
Julio Iglesias este unul dintre artiştii aleşi anul acesta de Recording Academy pentru distincţiile Lifetime Achievement Award care au recompensat şi alţi artişti şi trupe legendare, precum Black Sabbath, George Clinton, Parliament-Funkadelic, Billy Eckstine, Donny Hathaway, Sam & Dave şi Dionne Warwick.
Sub titlul „Omagiu Grammy legendelor muzicii”, evenimentul a fost transmis de canalul PBS într-o ceremonie desfăşurată într-unul din locurile cele mai emblematice din Los Angeles, Dolby Theatre, unde se celebrează anual premiile Oscar.

52912A41-C813-4746-A04A-C59F42DE9D76

și a Recording Academy ™ Lifetime Achievement Award în 2019, Iglesias este cel mai bine vândut artist latin din toate timpurile cu peste 300 de milioane de înregistrări vândute în 14 limbi.

                                                  Julio Iglesias – eternul latino-lover, veşnic îndrăgostit, artistul cu o viaţă trăită la superlativ

2BC9D7F7-0DFF-4A63-BFC2-01820BC023CF

8368893B-992E-46C4-A7F0-35272ADEAD57

2020. LEGENDA JULIO IGLESIAS  continua

În data de 23 septembrie 2020  cel mai cunoscut şi apreciat cântăreţ spaniol, Julio Iglesias, va împlini frumoasa vârsta de 77 de ani. El este interpretul latino cel mai vândut din istoria muzicii, cu peste de 300 de milioane de discuri cumpărate în întreaga lume, a primit peste 2600 de discuri de platină și de aur, are la activ peste 5000 de concerte în mai mult de 60 de țări din întreaga lume. De asemenea, a imprimat muzică în 14 limbi străine, intrând în Cartea Recordurilor drept cântărețul care a vândut cele mai multe discuri în mai multe limbi, din istoria muzicii, iar pentru acest lucru a primit un Disc de diamant. Statisticile arată că una din melodiile sale este descărcată, încă, la fiecare 30 de secunde undeva în lume, iar memoria scrisă şi audio-video arată că în 50 de ani de carieră de mare succes, pe muzica sa – de un romantism aparte – au început poveşti de dragoste, s-au conceput copii, s-au schimbat generaţii…

Apropiaţii săi afirmă că Julio a fost, în permanenţă, un om al detaliilor, în studioul de înregistrări, sau pe scenă, a studiat şi repetat până la epuizare pentru ca rezultatul să fie cel pe care îl cunoaştem: un sunet al sufletului, vibrant, ce stârneşte fiorul emoţiei.

Însă portretul nu poate fi complet fără a aminti şi faptul că Julio are nu mai puţin de nouă copii – după cele mai recente actualizări, doar două căsătorii şi un număr nesfârşit de iubite şi aventuri la activ, al căror număr nu a putut fi cuantificat vreodată…

Julio Iglesias 1982. 

Julio Jose Iglesias De La Cueva s-a născut, la 23 septembrie 1943, la Madrid, fiind fiul cel mare al doctorului ginecolog Julio Iglesias Puga – originar din Galicia – şi al Mariei del Rosario de la Cueva y Perignat.

image

Si-a petrecut copilăria alături de fratele sau, Carlos. Julio Iglesias a dovedit, încă de atunci, un apetit aparte pentru sport, în special pentru fotbal, fiind portar în echipa de tineret de la Real Madrid. De asemenea, a cochetat şi cu muzica, luând câteva lecţii de chitară.

image

A urmat Colegiul Catolic, apoi a dorit să parcurgă o carieră juridică, pentru a fi primit în serviciul diplomatic.

image

A fost admis, în anul 1961, la Facultatea de Drept a Universităţii Complutense din Madrid, însă visul său era să devină fotbalist profesionist.

image

Însă, în noaptea de 22 septembrie 1962, în timp ce se întorcea de la Majadahonda la Madrid, însoţit de mai mulţi prieteni, a suferit un grav accident rutier, în urma căruia a rămas semi-paralizat timp de mai bine de un an şi jumătate, iar doctorii se declarau aproape convinşi că nu va mai putea merge niciodată.

image

Doar că, odată spulberate aspiraţiile pentru devenirea sportivă, soarta i-a hărăzit un nou drum, cel muzical, începând încă din salonul de spital în care se recupera după accident. Infirmierul care îl îngrijea, pe numele său Eladio Magdaleno, i-a dăruit o chitară, iar Julio nu avea altceva de făcut decât să asculte radioul, să cânte la chitară şi să scrie poezii, când triste, când romantice.
image

După eforturi supraomeneşti, animate de dorinţa sa teribilă de a-şi trăi viaţa, după suportul pe care l-a primit din partea familiei, miracolul s-a produs: Julio a reînceput să înveţe să meargă, însă până la restabilirea totală a echilibrului au fost necesare alte câteva luni de fizioterapie, kinetoterapie şi lungi antrenamente pe plajele din Malaga şi Alicante.

image

1988. JULIO IGLESIAS

Despre această perioadă nefastă din viaţa sa, Julio avea să declare, peste ani: „A fost cea mai grea perioadă a vieţii mele. Am fost semiparalizat pentru un an şi jumătate, iar doctorii mi-au spus că nu voi mai fi în stare să mai merg vreodată pe propriile mele picioare. În acel moment, pur şi simplu am avut senzaţia că viaţa mea s-a terminat. Înainte de accident, mă bucuram de tot ceea ce îmi oferea viaţa: eram portarul echipei de juniori de la Real Madrid, ceea ce înseamna enorm pentru mine iar apoi, dintr-o dată, m-am văzut într-un scaun cu rotile. Şi totuşi, viaţa a fost foarte generoasă cu mine şi mi-a oferit o a doua şansă. Ajutorul venit din partea familiei a fost extrem de important în acele momente dificile. Tatăl meu, de profesie medic, a fost piatra pe care m-am sprijinit.”

Şi-a reluat, apoi studiile, la Ramsgate din Londra şi apoi la Bell’s Language School, la Cambridge.

Talentul său muzical era exersat la sfârşit de săptămână, când cânta în Air Port Pub, piese celebre din repertoriul lui Tom Jones, Engelbert Humperdinck ori The Beatles. La Cambridge avea să o cunoască pe Gwendolyne Bollote, cea care avea să îi devină mai mult decât prietenă şi care i-a creat inspiraţia pentru compoziţia „Gwendolyne”, remarcată cum se cuvine de critica muzicală a vremii.

Talentul său este răsplătit cu un contract cu o casă de discuri, şi cu prezenţa la Festivalul Muzical de la Benidorm (Spania), unde, la 17 iulie 1968, câstigă festivalul cu minunata piesă „La vida sigue igual”.

FullSizeRender

image

A99EFF74-914D-42DD-96AC-18A5DCF5CEBB

În februarie 1969, avea loc prima întânire a artistului cu publicul din România, cu prilejul Festivalului „Cerbul de Aur” de la Braşov, urmat de primul său turneu în America, de participarea la Festivalul Viña del Mar din Chile şi de realizarea primului său album şi a unui film, ambele intitulate „La vida sigue igual”/”Viaţa îşi urmeaza cursul”, fiind bazate pe povestea vieţii artistului.

În anul 1970, câştigă, cu melodia ”Gwendolyne”, Festivalul Cântecului de la Barcelona și dreptul de a reprezenta Spania la Festivalul Eurovision, care în acel an se desfășura la Amsterdam şi la care a ocupat locul 4. În acelaşi an a fost invitat la Festivalul Cântecului din Luxemburg, dar şi la Midem, Cannes și la Festivalul de la Osaka.

image

Şi tot în 1970, stabileşte un record neegalat în Spania: susţine 41 de concerte în 41 de oraşe, în doar 30 de zile.
image

La 20 februarie 1971, se căsătoreşte, la Toledo, cu superba sud-africană Isabel Preysler Arrastria, în vârstă de doar 20 de ani. Cei doi au avut trei copii – María Isabel – “Chábeli” (născută la 3 septembrie 1971, la Madrid), Julio José (25 februarie 1973, Madrid) şi Enrique Miguel (8 mai 1975, Madrid). Ei aveau să se despartă definitiv în anul 1979.

În anul 1971, Iglesias participă la concursul Eurovision şi la alte evenimente muzicale de anvergură, ajungând pe locul 1 în topurile muzicale din întreaga lume, după ce atinge primul milion de discuri vândute.

1985 Paris. 

În acelaşi an împrimă prima sa melodie în limba japoneză – „Como el álamo al camino”/”Fidel iubirii tale”, iar un an mai târziu înregistrează un prim album în limba germană.

În anul 1974, melodia ”Manuela” devine un imens succes, ocupând primele locuri în Europa, America Latină, Asia și Canada, aceasta fiind şi o perioadă extrem de solicitantă pentru artist, cu numeroase turnee și un triumf remarcabil cu primul concert la Carnegie Hall din New York.

În anul 1975, apare primul său album în limba portugheză, iar în 1978 imprimă primele sale albume în limbile franceză şi italiană.

În aceeaşi perioadă, este invitat să facă parte din juriul concursului Miss Univers, în Australia.

În anul 1976, a realizat multe turnee în America Latină și în Europa și a lansat al doilea său album, intitulat „Se mi Lasci non Vale”.

În anul 1980, Julio Iglesias înregistra o popularitate fantastică, inimaginabilă la acel moment pentru un artist latino. Începutul anilor ’80 îl face pe Iglesias cunoscut publicului american prin apariții în show-uri de televiziune, spectacole și talk-show-uri.

În anul 1982, tatăl lui Julio este răpit de către organizaţia separatistă bască armată ETA, fiind ţinut în captivitate circa douăzeci de zile, şi eliberat, în cele din urmă, de către poliţie.

CC475D88-DDDD-4E34-BBEB-FCB01F0DC9A9

În anul 1983, The Guinness Book of Records îi conferă primul şi singurul Disc de Diamant oferit vreodată unui cântăreţ, pentru interpretul care a vândut cel mai mare număr de albume înregistrate în cel mai mare număr de limbi străine, din istoria muzicii.

1984 este anul în care Iglesias este prezent în duete de mare succes, cu artişti precum Diana Ross, Stan Getz, The Beach Boys, The Pointer Sisters ori cu starul muzicii country, Willie Nelson. În acelaşi an, a avut 6 discuri simultane în Billboard 200 al celor mai bine vândute albume în SUA, lucru pe care îl reuşiseră până atunci doar iconicii The Beatles și megastarul Elvis Presley.

5B5DDC7A-5819-4275-B130-91CCD69B7896

În anul 1985, Iglesias a primit o Stea pe Hollywood Walk of Fame, iar locuitorii din Miami, oraş în care şi-a stabilit reşedinţa pentru o lungă perioadă, i-au oferit un loc de onoare pe legendara Alee a Starurilor Latine.

În 1986, Iglesias a cântat cu Placido Domingo și cu Charles Aznavour în Lincoln Center din New York, la marcarea centenarului Statuii Libertății.

În anul 1988, primeşte Premiul Grammy pentru Cel Mai Bun Cântareţ Latin al anului 1987, după lansarea albumului „Un hombre solo”/”Un om singur”.

JULIO IGLESIAS – TANGO 

În anul 1989, a înregistrat alături de Placido Domingo ”Sonadores de Espana” şi a primit premiul ”Artistul Anului”, alături de Clint Eastwood și de Bette Davis, din partea ”The American Cinema Awards”.

La 28 ianuarie 1991, primeşte o stea şi în Olanda, iar un an mai târziu câştigă premiul Aplauso ’92, fiind desemnat artistul anului, în acelaşi an, în Florida, fiind numit “Spaniol Universal”, iar în Spania, “Ambasadorul Galiciei” în lume.

212053B1-EF92-4D79-904A-F7F182C03C0D

În anul 1995, devine primul artist străin din istoria Chinei căruia i s-a decernat prestigiosul Golden Record Award, iar în anul 1997, Julio Iglesias a primit Premiul Mónaco pentru Muzică, fiind considerat Cel Mai Bun Cântăreţ Latin.

La 7 septembrie 1997, s-a născut, la Miami, cel de-al patrulea fiu al său, Miguel Alejandro, rodul relaţiei lui cu Miranda Johanna Maria Rinjsburger, o superbă olandeză pe care a cunoscut-o cu prilejul unui turneu în Indonezia.

Doar o zi mai târziu, producătorul şi compozitorul de origine latino-americană Emilio Estefan i-a înmânat premiul ASCAP Pied Piper Award, cea mai prestigioasă distincţie a Societăţii Americane a Compozitorilor, Autorilor şi Publiciştilor, Julio fiind primul artist latin căruia i s-a decernat acest premiu.

La 3 aprilie 1999, s-a născut cel de-al doilea copil al lui Julio şi al Mirandei – şi cel de-al cincilea al interpretului -, pe nume Rodrigo, îar în mai 2001, cei doi au devenit şi părinţi de gemene, Victoria şi Cristina.

În octombrie 2001, a lansat un album în italiană intitulat „Una Donna Puo Cambiar la Vita” și în noiembrie a lansat un album în portugheză intitulat „Ao Meu Brasil”.

38B1C01B-62A9-4D6F-BC3A-26EFDDD9AC17

La 13 februarie 2002, este nominalizat pentru Premiile Latin Billboard ca parte a celui mai bun duo vocal pentru melodia „Dos corazones, dos historias”, interpretată cu Alejandro Fernandez.

34BCACF7-BF0A-459B-B85C-C1112352D612

La 14 martie 2002, mama cântăreţului, Rosario de la Cueva, care s-a implicat în permanenţă în cauze sociale, a trecut la Domnul, în amintirea ei Julio şi fratele său, Carlos, realizând un proiect de construire a unui ansamblu social – Centrul de Servicii Sociale Rosario de la Cueva de Iglesias, sub obladuirea parohiei Corpus Christi -, la Miami, inaugurat la 4 noiembrie, în acelaşi an.

La 18 mai 2004, s-a născut Jaime Iglesias, cel de-al doilea frate al său, fiul doctorului Iglesias Puga şi al Ronnei Keitt – mai tânără cu aproape 50 de ani – , însă, la 19 decembrie 2005, la numai câteva zile după ce anunţase că aşteaptă cel de-al doilea copil al său cu Ronna, doctorul Iglesias a încetat din viaţă subit, la vârsta de 90 de ani.

La 26 iulie 2006, în ziua în doctorul Iglesias ar fi împlinit 91 de ani, s-a născut Ruth, surioara lui Julio.

La rândul său, Julio şi Miranda au mai avut un copil, pe Guillermo, născut în mai 2007.

În anul 2011 apărea un nou album al artistului, acesta fiind intitulat „Julio Iglesias 1”.

În mai 2012, presa spaniolă a aflat că Enrique, unul din fiii lui Julio Iglesias, a refuzat să fie inclus pe lista moștenitorilor tatălui său. Relația dintre cei doi nu este cea mai bună, ba din contră, iar faptul este cunoscut îndeaproape. Potrivit presei spaniole, averea lui Julio Iglesias se ridica la suma de 5,2 miliarde de dolari, care ar trebui să se împartă între cei opt copii ai săi – la acel moment, nouă în prezent -, pe care îi are cu trei femei. Însă Enrique nici nu ar fi avut nevoie de vreo moștenire, din moment ce, prin propriile forţe (şi desigur cu un pic din influenţa faimei tatălui său), a reușit să strângă o avere de peste 500 de milioane de dolari, care îi permite să ducă o viață – zicem noi – regească. Chiar şi aşa, restul moştenitorilor vor avea serios de luptat pentru averea agonisită de tatăl lor…

În anul 2013, Julio a fost recunoscut oficial de către Cartea Recordurilor ca fiind artistul latino cu cele mai mari vânzări din toate timpurile, în cei aproape 50 de ani de carieră înregistrând nu mai puţin de 77 de albume.

În iulie 2017, o analiză ADN a demonstrat că Julio Iglesias mai are un fiu în vârstă de 41 de ani, în Valencia.  O firmă de avocatură din Sevilia, a obţinut o probă de ADN al cărei rezultat a fost de 99,99%, maximul posibil, concluzionând că Julio Iglesias are un al nouălea urmaş, pe nume Javier, mama acestuia, María Edite Santos, afirmând că fiul ei a fost conceput pe 19 iulie 1975 în Sant Feliú de Guíxols (Girona) şi s-a născut în aprilie, anul următor, fiind rodul unei relaţii exraconjugale din perioada în care interpretul era căsătorit cu Isabel Preysler.

Muzica lui Julio nu a inspirat doar dragoste, visare şi fiori de fericire, ea fiind legată şi de perioade negre al istoriei. Astfel, se pune că după lovitura de stat a lui Augusto Pinochet, muzica lui Iglesias a fost folosită în Chile pentru a-i tortura pe deţinuţii politici, care erau obligaţi să asculte non-stop şi cu volumul la maximum piesele lui Julio Iglesias, pentru a-i face să cedeze psihic.

Iglesias a revenit în România în repetate rânduri, după debutul la „Cerbul de Aur”, apropierea de ţara noastră fiind confirmată de cele 15 concerte pe care artistul le-a susţinut în România de-a lungul timpului.

În toamna anului 1999, a susținut un concert în fața publicului român, la București, pe stadionul Cotroceni, la care au participat peste 25.000 de spectatori, iar în 2007, a efectuat un turneu de promovare a albumului ”Romantic Classics”, cu concerte la 16 iulie, în Timisoara, pe 19 iulie la Sibiu, pe 22 iulie la Braşov, 25 iulie la Bucureşti şi 28 iulie la Constanţa.

În iulie 2008, a revenit în România, pentru un turneu de șase zile, în cadrul proiectului ”Artă contra Drog”, cu concerte în 14 iulie, la Cluj, în 16 iulie, la Iaşi, urmat de cel de la Constanţa, pe 19 iulie şi la Braşov, pe 22 iulie.

A revenit în octombrie 2013, la Bucureşti și în 22 iulie 2014, la Sala Palatului din Bucureşti. În 2015, artistul a inclus România în programul turneului ”World Tour 2015”, anunțând două concerte: unul la Sala Palatului din București, în 20 mai, și al doilea la Sala Polivalentă din Cluj, în 22 mai. Acestea au fost amânate pentru luna iulie, din motive tehnice, apoi artistul fost supus unei intervenţii chirurgicale la spate şi se afla în perioada de recuperare, medicii prescriiindu-i artistului repaus total pentru 6 săptămâni, fapt ce l-a obligat pe Julio Iglesias să suspende concertele din cadrul turneului internaţional programate până în luna august.

În 11 mai 2016, Julio Iglesias a cântat la Iaşi, iar la 18 mai, în acelaşi an, a concertat la Sala Palatului, în deschidere cântând chiar unul dintre fii săi, Julio Iglesias Jr.

Aventurile artistului – văzute, mereu, în strânsă legătură cu realizările sale profesionale absolut fabuloase – au făcut mereu deliciul presei mondene şi al admiratorilor săi. Mult timp s-a crezut că spaniolul ar fi avut o agendă secretă, în care a notat toate numerele de telefon şi numele femeilor care au trecut prin patul său. Presa a avansat şi o cifră – 3.000 de persoane, manechine, femei obişnuite dar iubitoare ale muzicii lui Iglesias, dar şi femei de succes. Mai recent, presa spaniolă ar fi aflat că agenda roşie cu pricina s-ar afla în posesia fostului lui impresar, Alfredo Fraile. Multe dintre „fostele” sale au ieşit în presă cu declaraţii nu tocmai măgulitoare la adresa starului spaniol, însă nimeni nu poate afla cu siguranţă dacă vorbele au fost spuse „de ciudă” sau chiar s-au petrecut în realitate.

În replică la toate acestea, Julio Iglesias a declarat: „Cei care au spus că m-am culcat cu peste 3.000 de femei le-au numărat, probabil, doar pe cele până în 1976, pe cele de după au uitat să le pună la socoteală !“. Tot el s-a justificat, oarecum: „Iubirea e ca vinul. E bine când îl guşti, dar după ce bei o sticlă întreagă ai dureri de cap“…